HanzeMag

Medicijn op Maandag, aflevering 7: Cyberspace

March 12, 2019

In deze aflevering gaan we nogmaals surfen op de golven van waanzin, het web. Het WWW! Een uitzending boordevol vita-memes en meme-ralen… LOLZ.

Te gast is master-student Writing, Editing & Mediating (a.k.a. zelfbenoemd taalnazi) Colin, die ons uitlegt hoe memes en internethumor de politiek beïnvloeden. Vaste ster aan het firmament is Vera Pattiasina die hierop inhaakt en ons waarschuwt voor Artikel 13.

Tussendoor word je muzikaal op je wenken bediend door de zoete pop van DELORE.  Geheel auteursrechtenvrij, hoewel dat niet lang zal duren, want deze band timmert hard aan de weg.

Er staat een hoop te gebeuren met betrekking tot de vrijheid van creatie op het internet! En dat is niet goed. Gaat het zover komen dat Youtube je gaat censureren als je je filmpje wilt uploaden? Moeten we het zonder Pewdiepie doen in de toekomst? Waarom is Donald Trump zo’n dankbare bron van spot? En hoe zit dat eigenlijk met onze eigen Willy op LuckyTV?

Slacktivisme is ook activisme, dus blijf lekker op de bank hangen. Chaotisch maar gestroomlijnd, serieus en satirisch. Dit is Medicijn op Maandag!

voor contact en gratis stickers: medicijnopmaandag@gmail.com

Play this podcast on Podbean App