HanzeMag

Beter op Papier, aflevering 25: Alex Tjoelker (Urban House)

July 8, 2019

Alex Tjoelker is productieleider bij Stichting Urban House (UH) in Groningen. Daarnaast is hij 2.04 meter lang, speelde vroeger op hoog niveau basketbal, houdt van alles wat met hiphop te maken heeft en is vader van drie kids. Wat een baas.

We komen Alex bijna dagelijks tegen op de gang boven poppodium Simplon. Altijd een krat vol spuitbussen in zijn handen, een stapel canvasdoeken, of een dikke boombox. Alles gaat mee de Urban House-bus in. Immer vriendelijk en highfivend, maar de grote vraag blijft: wie is die lange gast nou eigenlijk?

Hiphop is Alex zijn passie. 'Het begon al vroeg voor me toen ik begon met basketballen. De sport ademt de urban-cultuur.'

Ons gesprek gaat van verhalen over zijn meerdere reizen naar de Verenigde Staten als sociaal maatschappelijk werker na zijn studie aan de Hanzehogeschool, tot aan fun facts over de allereerste Nike Jordans.

Wil je weten waarom Alex zijn werkzaamheden na vijftien jaar Urban House nog steeds niet als werk aanvoelen, wat zijn topvijf favoriete mc's is en hoe UH zich van een festival ontwikkelde naar een stichting voor hiphopcultuur in Groningen? Luister en enjoy deze aflevering met Alex Tjoelker.

S/O naar onze matties van DATmag, tech-team Eric Imthorn, Jasper Bosgraaf en Irie Weergang, en host Teo Lazarov. Volg ons op Podbean, Soundcloud, Spotify en iTunes. Wees niet skeer, vijf sterren to the max.

 

Play this podcast on Podbean App